foto: Peter Stigter

Schoenen voor de individuals-collectie van het AMFI, AW’13, samen met Milou Hillegers

tien paar voor afstudeercollectie Lisi Herrebrugh, samen met Milou Hillegers

foto: Peter Stigter

trouwcadeau voor M&T

2013-2014: Collectie voor ontwerpwedstrijd AIFW SS’14 (Clarks shoe design award) samen met Milou Hillegers

Onmogelijke orthopedische schoen deel II: pes equinus. Dit is een paar orthopedische trouwschoenen voor een gehandicapte bruid. Deze zeer luxe en ‘zware’ orthopedische maatschoenen zijn gemaakt om te wijzen op het snijvlak tussen luxe, ambacht en pure noodzaak. In 2017 zijn ambacht en handwerk nog slechts gekoppeld aan luxegoederen; men vergeet dat je soms niet zonder ambacht kunt. Daarnaast vind ik de vorm van deze spitsvarusvoet mooi en wil ik deze afwijkende vorm in tegenstelling tot de norm binnen de orthopedie laten zien. - Door de nu gebruikte materialen is dit voorbeeldpaar niet draagbaar. Met enkele aanpassingen in het materiaalgebruik en de constructie zou een volgend vergelijkbaar paar dat wel zijn.

Schoenen voor Verdi's Rigoletto door de Nationale Opera. Hoofdrol Rigoletto is gehandicapt en draagt in deze uitvoering orthopedische schoenen die niet orthopedisch zijn; zo lijkt het of hij een enorm beenlengteverschil heeft - in werkelijkheid staan zijn voeten op gelijke hoogte. Première 9 mei 2017, tien voorstellingen tot 5 juni. Artikel.

In opdracht van Jan Jansen: twee paar laarzen voor de Nederlands-Duitse comedian Sven Ratzke. Voor de show ‘Homme Fatale’ liet Ratzke zijn kostuums ontwerpen door Manfred Thierry Mugler, zijn schoenen worden al een aantal jaar ontworpen en uitgevoerd door Jan Jansen, Nederlands bekendste schoenontwerper. Het ontwerp van deze schoenen is een samenwerking tussen deze twee ontwerpers. “Homme Fatale” ging in oktober 2017 in première in Berlijn, Amsterdam en New York.

(Met dank aan Santulli Orthopedie B.V. voor het gebruik van de werkplaats)http://santulli.nl/intro.htmlshapeimage_42_link_0
(Met dank aan Santulli Orthopedie B.V. voor het gebruik van de werkplaats)http://santulli.nl/intro.htmlshapeimage_43_link_0

schoenen voor Frank Jochemsen

schoenen voor Stephan Veenstra

Onmogelijke orthopedische schoen deel I: Aleksej Romanov

2019: Project pa en ma - eindelijk! Maatleesten voor Henk en Lily. Handgeverfde schoenen in crustleer met op maat gemaakt voetbed.

Lente 2020: sneaker met crèpezool in nude crustleer - project voor mezelf op leest van Claudio Santulli.

schoenen voor mezelf

schoenen voor mezelf

schoenen voor mezelf

2013: sneakers voor expo “Hand Made” in Boijmans van Beuningen. Later ook nog te zien op SneakerWolluk, DDW Eindhoven 2018.

Diverse losse paren / oud werk

Zomer 2020; muiltjes voor mezelf, gewalkt handgeverfd crustleer, hak uit douglas, geverfd en gewaxt.

2019, 2020 - Orthopedische maatschoenen (OSA) voor Juul - bij Santulli Orthopedie